DIJALOG U BRISELU U toku sastanak Vučić i Mogerini, uskoro im se pridružuje i Tači

Izvor: Blic, 03.Jul.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIJALOG U BRISELU U toku sastanak Vučić i Mogerini, uskoro im se pridružuje i Tači

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini danas će biti domaćin neformalnog sastanka predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na kojem će biti reči o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu.

Bilateralni sastanak Vučića i Mogerini počeo je nešto posle 10 časova u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove u Briselu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prethodno se sa Federikom Mogerini bilateralno sastao i predsednik Kosova Hašim Tači.

Očekuje se da trojni neformalni sastanak o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu počne oko 10.30 sati.

Mogerini se prošle sedmice u Dubrovniku tokom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi odvojeno sastala sa Tačijem i Vučićem posle čega je saopšteno da ih je pozvala u Brisel na neformalni sastanak.

- Vučić i Tači razmeniće stavove o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana - navodi se u saopštenju EU.

Tači: Dijalog je državni prioritet

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da će danas "u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati i razmeniti početne ideje o načinu nastavka dijaloga u novoj fazi, kao i o ciljevima" koji treba da se postignu u dijalogu.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Tači je dodao da je dijalog državni prioritet i da će se raditi na tome da državne institucije budu ujedinjene po tom pitanju.

Tači je pozvao političke partije na Kosovu na jedinstvo.

"Uzimajući u obzir mnoge obaveze koje su pred novim institucijama i koje treba da se formiraju bez gubljenja vremena, pozivam na jedinstvo sve političke partije i institucije Republike Kosova u interesu od državnog značaja", napisao je Tači na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Tražio sam i dobio podršku EU za ubrzani pristup Srbije članstvu u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Briselu izjavio danas da je od čelnika Evropske unije (EU) zatražio i dobio podršku za ubrzani pristup Srbije članstvu u EU i da se tačno zna kad se to može ostvariti...Posle runde dijaloga Beograd-Priština s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i visokom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mogerini se sastala sa Vučićem

Izvor: Beta Video, 03.Jul.2017

BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini biće domaćin neformalnog sastanka predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Nova faza dijaloga s Prištinom, ne zna se kako će izgledati

Izvor: N1 televizija, 03.Jul.2017

Dijalog Beograda i Prištine ulazi u novu fazu - to je jasno nakon sastanka u Briselu predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Federike Mogerini. Ipak, posle susreta najavljenog kao neformalni sastanak, niko nije konkretno objasnio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.