Cvetković uvodi Ministarstvo finansija i nacionalnog razvoja

Izvor: Blic, 06.Mar.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković uvodi Ministarstvo finansija i nacionalnog razvoja

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković saopštiće u toku večeri novi sastav Vlade Srbije. Rekonstruisani kabinet će imati 17 resora umesto dosadašnja 24.

"Blic" je imao uvid u novi Zakon o ministarstvima, koji će sutra biti predat Skupštini Srbije, a u kojem je navedeno da će u rekonstruisanom kabinetu biti sledeća ministarstva:

- Ministarstvo spoljnih poslova

- Ministarstvo odbrane

- Ministarstvo unutrašnjih poslova

- Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << finansija i nacionalnog razvoja

- Ministarstvo pravde

- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

- Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja

- Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku

- Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava

- Ministarstvo prosvete i nauke

- Ministarstvo omladine i sporta

- Ministarstvo zdravlja

- Ministarstvo rada i socijalne politike

- Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

- Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva

- Ministarstvo za Kosovo i Metohiju

- Ministarstvo vera i dijaspore.

Novim Zakonom o ministarstvima predviđa se spajanje resora finansija i trgovine u jedno - Ministarstvo finansija i nacionalnog razvoja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će postati deo Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ministarstvo nauke će biti pripojeno Ministarstvu prosvete, a dosada poseban resor za Nacionalni investicioni plan će biti u sklopu Ministarstva ekonomije.

U rekonsturisanoj Vladi biće formirano Ministarstvo za kulturu, medije i informaciono društvo koje će nastati spajanjem Ministarstva kulture i Ministarstva telekomunikacija.

Ministarstvo rudarstva i energetike biće rasformirano. Energetika će biti pripojena Ministarstvu infrastrukture, a rudarstvo Ministarstvu prostornog planiranja. Isto će se desiti i sa Ministarstvom vera, koja će sada biti u okviru Ministarstva za dijasporu.

Povezane vesti: Premijer preuzima i resor finansija Cvetković: O rekonstrukciji vlade posle Nove godine Cvetkoviću se ne ljulja fotelja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.