Čačak: Alko-test u gradskoj upravi

Izvor: B92, 01.Nov.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Alko-test u gradskoj upravi

Čačak -- Gradska vlast u Čačku uvela je elektronsko praćenje radnog vremena i alko-test za zaposlene u gradskoj upravi, rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

Ilić je na konferenciji za novinare, povodom sto dana vlasti u Čačku, naveo da je donet pravilnik o evidenciji radnog vremena u gradskim upravama kojim su propisane i sankcije za zaposlene koji kasne na posao ili odlaze ranije, tako da će se na bazi elektronske evidencije vršiti obračun zarada.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, gradska uprava je donela i pravilnik koji podrazumeva i korišćenje alko-testa kojim se proverava da neko od zaposlenih nije eventualno pijan.

Gradonačelnik Čačka je odbacio mogućnost zapošljavanja u javnim preduzećima i gradskim upravama po partijskoj pripadnosti i istakao da će eventualno novo zapošljavanje biti po konkursu.

"Napravili smo presek zaposlenih u javnim preduzećima i dogovorili smo se da nema prijema novih radnika dok se na koordinaciji ne sagleda da li je neophodno novo zapošljavanje, imajući u vidu u kakvoj su situaciji ta preduzeća i da ne treba da budu opterećena novim radnicima.

Nijednog radnika nismo zaposlili ni u jednu ustanovu ili javno preduzeće do sada, a ukoliko se bude ukazala potreba raspisaće se konkurs", rekao je Ilić.

On je dodao da je u toku priprema konkursa za mesto romskog koordinatora i za koordinatora kancelarije za mlade koja će uskoro biti otvorena u Čačku.

Ilić je još rekao da gradska vlast, koju u Čačku čine Nova Srbija, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije, funkcioniše bez problema i uz dobru saradnju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brat Velje Ilića uveo alko-test za zaposlene u gradskoj upravi!

Izvor: S media, 01.Nov.2012

Gradska vlast u Čačku uvela je elektronsko praćenje radnog vremena i alko-test za zaposlene u gradskoj upravi, rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić...Ilić je na konferenciji za novinare, povodom sto dana vlasti u Čačku, naveo da je donet pravilnik o evidenciji radnog vremena u gradskim...

Nastavak na S media...

Gradska uprava u Čačku uvodi test na alkohol i drogu

Izvor: Blic, 02.Nov.2012, 03:01

Gradska uprava Čačka pravi novi pravilnika o bezbednosti i zdravlju na radu, kojim će za zaposlene biti uveden alko-test i kontrola na upotrebu opojnih sredstava. Pored toga, u toku je i ugradnja elektronskog sistema praćenja evidencije rada lokalnih činovnika, a biće pooštrena i kontrola korišćenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.