Čačak: Veliki brat i alko-test u Upravi grada

Izvor: Mondo, 01.Nov.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Veliki brat i alko-test u Upravi grada

Gradska vlast u Čačku uvela je elektronsko praćenje radnog vremena i alko-test za zaposlene u gradskoj upravi, rekao je gradonačelnik.

Svi zaposleni u gradskoj upravi u Čačaku podvrgnuti su svojevrsnom "elektronskm nadzoru" jer je nova vlast uvela elektronsko praćenje koliko ko provede vremena na poslu ali i u kakvom "stanju".

Prvi čovek Čačka, Vojislav Ilić (Nova Srbija), je na konferenciji za novinare povodom sto dana vlasti, naveo da je donet pravilnik o >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << evidenciji radnog vremena u gradskim upravama kojim su propisane i sankcije za zaposlene koji kasne na posao ili odlaze ranije, tako da će se na bazi elektronske evidencije vršiti obračun zarada.

Prema njegovim rečima, gradska uprava je donela i pravilnik koji podrazumeva i korišćenje alko-testa kojim se proverava da neko od zaposlenih nije eventualno pijan.

Gradonačelnik Čačka je odbacio mogućnost zapošljavanja u javnim preduzećima i gradskim upravama po partijskoj pripadnosti i istakao da će eventualno novo zapošljavanje biti po konkursu.

"Napravili smo presek zaposlenih u javnim preduzećima i dogovorili smo se da nema prijema novih radnika dok se na koordinaciji ne sagleda da li je neophodno novo zapošljavanje, imajući u vidu u kakvoj su situaciji ta preduzeća i da ne treba da budu opterećena novim radnicima. Nijednog radnika nismo zaposlili ni u jednu ustanovu ili javno preduzeće do sada, a ukoliko se bude ukazala potreba raspisaće se konkurs", rekao je Ilić.

On je dodao da je u toku priprema konkursa za mesto romskog koordinatora i za koordinatora kancelarije za mlade koja će uskoro biti otvorena u Čačku.

Ilić je još rekao da gradska vlast, koju u Čačku čine Nova Srbija, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije, funkcioniše bez problema i uz dobru saradnju.

(Tanjug, ilustracija: Guliver/Getty Images)
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačanska vlast uvela alko-test za zaposlene

Izvor: Press, 01.Nov.2012

Gradska vlast u Čačku uvela je elektronsko praćenje radnog vremena i alko-test za zaposlene u gradskoj upravi, rekao je danas gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić (Nova Srbija)...Ilić je na konferenciji za novinare, povodom sto dana vlasti u Čačku, naveo da je donet pravilnik o evidenciji radnog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.