Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Politika Turske zasnovana na podršci terorističkim grupacijama

Predsednik Sirija Bašar Asad izjavio je da je napad Turske na regiju Afrin u Siriji povezan sa politikom Ankare, koja je prema njegovim rečima, zasnovana na podršci terorističkim grupacijama.

Posebno je naglasio da je pozicija Turske poznata, pošto je počela sarađivati sa različitim ekstremističkim grupama od samog početka krize u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Peredsednik Asad je dao ovu izjavu, kako agencija SANA izveštava, na sastanku sa delegacijom Iranskog strateškog saveta za spoljne odnose.

Ankara sarađuje sa oružanom opozicijom u Siriji "Slobodnom sirijskom armijom". Agencija Anadolija je izvestila da su u sklopu akcije protiv Kurda u Siriji trupe turske vojske i SSA izvršile napad u dubinu pet kilometara u unutrašnjosti Afrina.

Turska je pred početak kopnene akcije "Maslinova grana" protiv kurdskih formacija, napala položaje Kurda pomoć avijacije i artiljerije.

Ankara naglašava da su njene akcije usmerene isključivo na borbu protiv terorista.

Sirijska vlada oštro je osudila napad Turske na grad Afrin.

Iz bezbednosnih razloga, Rusija je preselila operativnu grupu Centra za pomirenje zaraćenih strana i vojne policije iz regiona. Ministarstvo odbrane smatra da su provokativne akcije Sjedinjenih Država koje su snabdevale naoružanjem različite naoružane grupe dovele do trenutne situacije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Asad: Turska podržava teroriste

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2018

Sirijski predsednik Bašar Asad smatra da je turska ofanziva u Afrinu deo strategije Ankare kojom se podržavaju teroristi...- Surovi napad Turske na sirijski grad Afrin ne može se odvojiti od politike koju sledi turski režim od prvog dana krize u Siriji i koja je izgrađena prvenstveno na podršci...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.