Asad: Nadamo se da će sponzori i pokrovitelji terorizma shvatiti da je to pretnja za celo čovečanstvo

Izvor: Vostok.rs, 23.Sep.2018, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Nadamo se da će sponzori i pokrovitelji terorizma shvatiti da je to pretnja za celo čovečanstvo

Predsednik Sirije Bašar el Asad izrazio je saučešće iranskom kolegi Hasanu Rohaniju povodom terorističkog napada na vojnoj paradi u iranskom gradu Ahvaz i pozvao one koji sponzorišu terorizam da odustanu od podrške ekstremistima.


Teroristički napad u iranskom gradu Ahvazu dogodio se u subotu ujutru tokom vojne parade. Broj poginulih u napadu je, prema poslednjim podacima, dostigao 28 ljudi, a još šezdesetoro ljudi je ranjeno.


Kako je prenela agencija IRNA, odgovornost za teroristički napad je preuzela organizacija „Patriotski arapski demokratski pokret u Ahvazu“, povezana sa Saudijskom Arabijom.


„Izražavam u svoje ime i u ime naroda Sirije iskreno saučešće prijateljskom narodu Irana povodom pogibije nevinih ljudi. Žestoko osuđujemo ovaj kukavički zločin“, naveo je Asad u telegramu.


Sirijski predsednik je u tekstu podsetio da je Iran uvek bio na strani Sirije u borbi protiv međunarodnog terorizma i da ima principijelan stav prema teroristima. 


„Nadamo se da će sponzori i pokrovitelji terorizma shvatiti da je to pretnja za celo čovečanstvo, na svakoj tački na planeti, i pozivamo ih da preispitaju svoju poziciju o podršci terorizmu u raznim delovima sveta“, navedeno je u telegramu. 


Ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif izjavio je ranije da su za teroristički napad odgovorni „regionalni sponzori terorizma i njihovi američki instruktori“.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.