Sigurica posle kikseva: Koga Đukić danas menja?

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurica posle kikseva: Koga Đukić danas menja?

Crno-beli na svom stadionu više nemaju pravo na kiks u prvenstvu, posebno ne protiv Bačke (15.00, TV Arenasport 1)

Zalet je uhvaćen. Rutinskim pobedama nad Rtnjom u Kupu Srbije (3:0) i Radnikom u Superligi (2:0), Parni valjak se vratio na siguran kolosek kad su domaći okviri u pitanju - u međuvremenu je odigrao mršavih 0:0 sa Skenderbegom u Albaniji - a kako ga do naredne pauze u prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očekuju, makar na papiru, lakši rivali, ima priliku da lagano održi korak sa vodećom Crvenom zvezdom ili joj se primakne.

Jedan od takmaca protiv kojeg crno-beli očekuju sigurne bodove je Bačka. Ovaj tim pokazuje velike slabosti van svog stadiona “Slavko Maletin Vava”, nikog nije dobio u gostima otkako je počela sezona, doduše, u poslednje vreme uspeva da kljucne pokoji bod, ali je opšti utisak da ne bi trebalo da bude sastav na kome će ekipa Miroslava Đukića slomiti zube.

Posebno što je Partizan već ispucao kredit za kikseve u Humskoj. Poražen je od Voždovca (1:3), jedva se izukao protiv Napretka (1:1), nije uspeo da salada Čukarički (0:0) i zato je pod imperatiom. Ta „nula“ s Brđanima je prva utakmica posle bezmalo dve godine da prvak Srbije nije dao makar gol protivniku iz Superlige na svom bunjištu, pa zato valja očekivati da igrači poput Leandrea Tavambe ili Ognjena Ožegovića podese nišanske sprave.

MOZZART kvote 2707 --->>> Partizan - OFK Bačka 1 (1,07), X (11,00), 2 (18,00)

S tim što je velika enigma da li će njih dvojica danas (15,00, TV Arenasport 1) početi zajedno, da li će samo Kamerunac ili Srbin u špic i ko će sve da odmori posle puta u Albaniju. Trener Đukić je u dosadašnjem toku sezone redovno rotirao igrače, a među potencijalnim konkunrentima da danas zaigraju nalaze se Bojan Ostojić (umesto Milana Mitrovića ili Nemanje R. Miletića), Nemanja Antonov (umesto Nemanje G. Miletića), Milan Radin ili Saša Marjanović (umesto Evertona Luiza), Petra Đuričković (umesto Zorana Tošića) i već pomenuti Ognjen Ožegović. Možda i Teofilus Solomon...

Odgovor zna samo struka srpskog prvaka, koja očekuje da se Bačka na Topčiderskom brdu zatvori.

Recept za probijanje bunkera je rano vođstvo. Kad protivnika brzo “otvorimo” onda je mnogo lakše i lepše. Ne bi, ipak, trebalo da žurimo. Želja da što pre zatresemo mrežu nas vodi u greške. Mnogo puta nam nedostaje strpljenje. Golovi i pobede dolaze sami po sebi kao plod dobrog rada. U prvenstvu za večitim rivalo zaostajemo četiri boda što bi polako trebalo da skraćujemo”, predočio je Miroslav Đukić.

Lanjski okršaji ovih klubova – premijerni u elitnom rangu – bili su izuzetno neefikasni i oba su zaršena u opsegu 0-1 gola. Na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, gde je Bačka igrala dok njen objekat nije našminkan, bilo je 0:0, da bi kasnije u Humskoj crno-beli slaili pogotkom Uroša Đurđevića tek u 78. minutu.

Nemamo šta da izgubimo, jer su nas mnogi već prežalili i bodove upisali Partizanu. U Boegrad stižemo sa željom da se nadigravamo i pružimo maksimum. Iznenađenja su uvek moguća. Daćemo sve od sebe da osvojimo bod, što bi u ovom trenutku za nas bio veliki uspeh”, rekao je Nemanja Jevrić, čuvar mreže OFK Bačke.

SUPERLIGA - 14. kolo

Petak

Vojvodina - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Jovančić 70 - Pavkov 73/

Subota

Mačva - Borac Čačak 1:0 (1:0)

/Arsenijević 24/

Spartak - Čukarički 0:0

Voždovac - Rad 3:0 (1:0)

/Georgijević 38, 86, 89pen/

Javor - Radnik 1:0 (0:0)

/Mitošević 79/

Napredak - Zemun 2:1 (0:1)

/Sekidika 59, Đerić 88/

Nedelja

15.00: (1,07) Partizan (11,00) Bačka (18,00) 

19.00: (1,13) Crvena zvezda (8,00) Mladost Lučani (14,00)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.