Partizanov bedem zaustavio Cedevitu! Odlični Pavlović i slavljenik Andrić za dobar start crno-belih u 2015. (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov bedem zaustavio Cedevitu! Odlični Pavlović i slavljenik Andrić za dobar start crno-belih u 2015. (VIDEO)

Crno-beli odličnom odbranom i dobrim šutem došli do pobede koja im povećava šanse za plasman u plej-of regionalnog takmičenja

Parni valjak je definitivno upalio motore! Crno-beli su u derbiju 16. kola Jadranske lige u hali Pionir pobedili Cedevitu sa 76:64 i na najbolji način počeli drugi deo sezone u kojem će mu glavni cilj biti plasman u plej-of Jadranske lige.

Šampionu Srbije ovo je bila deveta pobeda u regionalnom takmičenju, a treća zaredom i crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ostali na četvrtoj poziciji na tabeli. Ekipa Partizana će u narednom kolu, sledeće subote, dočekati ljubljansku Olimpiju u Pioniru.

Partizan je ovaj duel odigrao bez prvog plejmejkera Milenka Tepića koji se ušinuo pre nekoliko dana, ali je dobrom timskom igrom domaćin nadomestio njegov izostanak. Od ranije trener Duško Vujošević nije mogao da računa na Eda Murića koji je takođe povređen.

Crno-beli su do izuzetno važnog trijumfa došli zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, koja je tokom većeg dela utakmice funkcionisala na gotovo vrhunskom nivou.

Najbolji pojedinac u timu Partizana bio je Saša Pavlović koji je ubacio 19 poena, a pogađao je kada je bilo najvažnije, a odličan sa 14 poena bio je i Mihajlo Andrić, koji je večeras proslavio 21 rođendan.

Od početka utakmice ekipa Partizana zaigrala je jaku odbranu, koja je svih prethodnih godina bila prepoznatljiva osobina crno-belih pod Vujoševićem vođstvom.

Igrom Partizana “dirigovao” je veoma raspoloženi Pavlović, koji je sa nekoliko atraktivnih poteza podigao publiku na noge, što je bio dovoljno dobar početni zamajac za domaću ekipu.

Nije ni Cedevita tako loše igrala u odbrani, ali je u napadu bila zaista katastrofalna, promašila je prvih 10 šuteva iz igre. Prvi poen za goste dao je Nemanja Gordić sa penala 3,14 minuta pre kraja prve deonice.

Uspela je Cedevita u drugoj četvrtini da se vrati u život, pre svega zahvaljujući bivšem Partizanovom plejmejkeru Gordiću, ali i Miru Bilanu koji je zadavao mnogo problema pod košem domaćinu.

Centar Cedevite pogađao je preko Đorđa Gagića i Nikole Milutinova, a što je bilo još važnije, “kupio” je lopte i u napadu i u odbrani, a terao je i protivničke košarkaše da prave prekršaje.

Upravo zbog tih problema Partizana sa ličnim greškama, pre svih Gagića koji je sredinom treće deonice dobio četvrti faul, pa tehničku, Cedevita je uspela da se vrati u život.

Zagrebačka ekipa prišla je u jednom trenutku na “minus devet”, ali je onda stvari u svoje ruke ponovo preuzeo Pavlovića, povezao nekoliko poena i vratio mir u redove crno-belih.



PARTIZAN - CEDEVITA 76:64 (16:7, 23:17, 21:20, 16:20)

Hala Pionir

Gledalaca: 7.000

Sudije: Sašo Pukl, Matej Boltauzer i Sašo Petek

PARTIZAN: Pavlović 19, Aranitović, Marinković 2, Dalo 8, Milutinov 6, Milosavljević 10, Mačvan 4, Gagić 4, Andrić 14, Milutinović 6, Bezbradica, Bogdanović 3.

CEDEVITA: Mazalin 1, Zubčić 0, Ramljak 2, Pilepić 10, Babić 14, Delaš, Žganec 2, Bilan 20, Delaš, Gordić 8, Ukić 3, Arapović 4.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.