Partizan za titulu na Karaburmi

Izvor: Blic, 14.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za titulu na Karaburmi

Parni valjak nema nameru da hladi motore, poručuju u Humskoj. Partizan danas stiže na Karaburmu s namerom da prigrabi sva tri boda od OFK Beograda, koja mu garantuju da će i posle 31. kola ostati lider šampionata.



Trener Slaviša Jokanović je optimista pred današnji derbi susret sa starim znancima.

- Vrlo je jasno šta nas interesuje na Karaburmi. OFK Beograd je podigao svoju formu, ali i dalje ima svoje probleme i pokušava da obezbedi opstanak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizan ima svoje ciljeve, kvalitet, u dobroj smo formi i verujem da ćemo ostvariti ono što svi želimo - pobedu. Protivnika dobro poznajem, odgledao sam upravo i njihove poslednje dve, tri utakmice u Kupu i prvenstvu. U prošlom kolu u Kruševcu su odigrali verovatno svoj najbolji meč u poslednje vreme - kaže Jokanović.

Šef struke crno-belih smatra da domaćin ume da bude veoma neugodan ukoliko njegovi igrači olako shvate današnji duel.

- Biće to sigurno sve samo ne laka utakmica, kako za nas tako i za njih. OFK Beograd može da bude jako opasan protivnik ako mu se to dozvoli. Ciljevi nam se kose u potpunosti, ali ćemo mi sve učiniti da ostvarimo ono što smo zacrtali. Znam da je tradicija na našoj strani, ali su to samo podaci za novinarsku beležnicu. Kao igrač sam na Karaburmi samo pobeđivao i zato verujem da ću i kao trener imati uspeha na „Omladinskom stadionu." Uveren sam u veliku podršku naših navijača i siguran sam da ćemo se na Karaburmi, iako smo oficijelno gosti, osećati kao kod svoje kuće - dodao je Jokanović.

Pobeda u današnjem derbiju protiv Partizana, fudbalerima OFK Beograda bi donela koliko-toliko mira u borbi za opstanak. Kreator igre „romantičara" ovog proleća Miloš Bosančić veruje da njegov tim može da priredi iznenađenje i tako sebi olakša posao u obezbeđivanju superligaškog statusa.

- Pobeda ili remi protiv Partizana ne garantuju naš opstanak. Zato ćemo morati i protiv Crvene zvezde da idemo na pobedu. Verovatno ćemo se zameriti nekome, ali nismo u situaciji da razmišljamo o komšijskim odnosima. Kao Partizanovac naravno da ću biti tužan ako onemogućimo Partizan da osvoji titulu, ali biću veoma srećan ukoliko mu dobrim rezultatom protiv Crvene zvezde pomognemo da zadrži prvo mesto - dodao je Bosančić.

Kaznićemo Zvezdu

Zvezda je favorit na papiru, ali favoriti ne pobeđuju uvek. Ukoliko ponovimo igru iz meča sa Partizanom, možemo se nadati dobrom rezultatu. Dobro smo analizirali crveno-bele, znamo njihove vrline, ali i mane. Ono što je bitno za nas je da naše greške svedemo na minimum. Moramo ući u meč hladne glave, a potrudićemo se da kaznimo svaku grešku protivnika - kaže Drulović.

Šampion se nada reprizi iz Lučana

Fudbaleri Crvene zvezde danas u Zrenjaninu (15, RTS2) protiv Banata nastavljaju trku za titulom. U taboru crveno-belih postoji i motiv više jer tim sa „Marakane" na prošlom gostovanju u Karađorđevom parku nije uspeo sa igračem više da savlada Banaćane.

Trener ekipe iz Ljutice Bogdana, Aleksandar Janković, veruje da će njegovi izabranici zabeležiti sedmi uzastopni trijumf.

- Idemo u goste ekipi koja nas je zadužila, jer se prošli put iz Zrenjanina nismo vratili zadovoljni. Tada smo dva puta vodili, ali na kraju nismo slavili. Zadnji remi u Zrenjaninu stoji kao mala kost u grlu i da u sutrašnjoj utakmici vidimo motiv za revanš, kao što smo se iz istih razloga već revanširali Mladosti u Lučanima. Tada smo pokazali da na teškim gostovanjima možemo da reagujemo na pravi način - kaže Janković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.