Čarobna akustika Nena Belana i Fiumensa u Sava centru

Izvor: NaDlanu.com, 02.Dec.2013, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarobna akustika Nena Belana i Fiumensa u Sava centru

Nekadašnji frontmen Đavola i njegov bend nisu se osvrtali na, nažalost, mali broj ljudi u publici, prisutnima su priuštili sjajan unplugged koncert koji je potrajao više od tri sata!

Šteta je što se u Sava centru okupilo tek nešto više od 1.000 posetilaca, jer to što Neno sa Fiumensima pruža u akustičnoj varijanti spada u sam vrh svega što smo pod terminom unplugged mogli ikada čuti i videti, otkad su, devedesetih, koncerti tog tipa postali popularni u regionu. Uz bok može komotno da stane legendarnom „Live In ZeKaeM“ albumu Parnog valjka koji je mnogima prva asocijacija kad se pomenu koncerti „bez struje“ na prostoru bivše Juge. Belan je počeo koncert, kao što je i najavljivano, samo sa basistom Oljom Dešićem („Dani ljubavi“), kasnije su se pridružili ostali članovi benda, ali i brojni prateći muzičari – perkusionisti, gudački kvartet... Koncertni repertoar osvežen je pesmama koje nisu u „električnom programu“ poput dugo čekane „Dolazi ljubav“ i „Uspomene“, a neke numere su dobile nova, veoma zanimljiva aranžmanska rešenja, pa je tako „Bambina“ otpevana uz beatbox (!), a „Zar više nema nas“, gde tradicionalno Massima „glumi“ bubnjar Leo Rumora, bila dosta sporija nego što smo navikli. Kao gošće su se, uz klapu Kampanel, pojavile novosadske Frajle – prvo su sa Belanom otpevale hit sa poslednjeg albuma pod imenom Đavoli, „Jagode i čokolada“, a zatim i svoju najpoznatiju, „Ich Liebe Dich“. Ko želi da ih čuje znatno duže - u četvrtak 5. decembra nastupaju u Kasini na Terazijama. Neno Belan i Fiumens su redovni gosti Beograda, ali sada su ponudili nešto zaista posebno i specifično. Oni koji su odlučili da ga, ovoga puta, preskoče, imaju za čim da žale. Evo kako je to izgledalo, od početka do kraja: 1.Dani ljubavi2.Ostani uz mene3.Dok tebe ljubim4.Zvuci ulice5.Dolazi ljubav6.A gdje si ti7.Pričaj mi o ljubavi8.Uspomene9.Plešem ispod oblaka10.Ulicama grada11.Sunčan dan12.Bambina13.Dugo, toplo ljeto14.Kiša15.Mojoj ljubavi16.Srce od leda17.Divojka sa juga18.Galeb19.Oceani ljubavi20.Nedir nad morem plavim21.Điri, điri22.Vlak23.Ivona24.Jagode i čokolada (sa Frajlama)25.Ich Liebe Dich (Frajle)26.Vino noći27.Dotakni me usnama28.Rijeka snova29. Zar više nema nas30.Volim je31.Ela E32.Ludo zaljubljen33.Stojim na kantunuBIS:34. Rok galama35.Ponoćna zvonaFoto: Jugoslav Nikolić

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.