Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Izvor: Beta, 09.Mar.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Stotine pripadnika pokreta Žuti prsluci izašle su danas na ulice Pariza i drugih francuskih gradova 17. vikend zaredom i nastavile pritisak na vladu, tražeći promenu politika za koje tvrde da idu u prilog bogatima.Protestnu šetnju u Parizu od Trijumfalne kapije do Senata povele su žene, zahtevajući jednakost s muškarcima dan posle Medjunarodnog dana žena.Šetnje su organizovane i u brojnim drugim gradovima Francuske.Pokret Žuti prsluci počeo je sredinom novembra da organizuje demonstracije širom Francuske zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo u sklopu ekoloških mera, ali se protest pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva gradjana politikama predsednika Emanuela Makrona.Broj učesnika protesta Žutih prsluka opao je tokom nedelja, a ankete pokazuju da podrška Francuza tom pokretu bledi zbog nasilja i vandalizma koji su obeležili neke od demonstracija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Izvor: Danas, 09.Mar.2019

Stotine pripadnika pokreta Žuti prsluci izašle su danas na ulice Pariza i drugih francuskih gradova 17. vikend zaredom i nastavile pritisak na vladu, tražeći promenu politika za koje tvrde da idu u prilog bogatima. Članak Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.