Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Izvor: B92, 09.Mar.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci protestuju u Francuskoj 17. vikend zaredom

Pariz -- Stotine pripadnika pokreta Žuti prsluci izašle su na ulice Pariza i drugih francuskih gradova 17. vikend zaredom i nastavile pritisak na vladu.

Oni traže promenu politika za koje tvrde da idu u prilog bogatima.

Protestnu šetnju u Parizu od Trijumfalne kapije do Senata povele su žene, zahtevajući jednakost s muškarcima dan posle Međunarodnog dana žena.

Šetnje su organizovane i u brojnim drugim gradovima Francuske.

Pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žuti prsluci počeo je sredinom novembra da organizuje demonstracije širom Francuske zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo u sklopu ekoloških mera, ali se protest pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva građana politikama predsednika Emanuela Makrona.

Broj učesnika protesta Žutih prsluka opao je tokom nedelja, a ankete pokazuju da podrška Francuza tom pokretu bledi zbog nasilja i vandalizma koji su obeležili neke od demonstracija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŽUTI PRSLUCI 17. VIKEND NA ULICAMA FRANCUSKE: Protiv politike koja favorizuje bogate!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2019

Više stotina ljudi okupilo se širom Francuske na protestima koje pokret "Žuti prsluci" organizuje 17. put zaredom zbog neslaganja sa politikom vlade, za koju smatraju da favorizuje bogate.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.