“Želim dobre odnose, ali mi ne pada na pamet da se pokunjim…”: Da li će Vučić ići u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije?

Izvor: 011vodič.com, 14.Nov.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Želim dobre odnose, ali mi ne pada na pamet da se pokunjim…”: Da li će Vučić ići u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da će danas saopštiti da li će ići u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije.
On je rekao da želi dobre odnose s Hrvatskom, ali da nema nameru da spušta glavu pred bilo kim.
“Za mene je važno da mi ostavimo prostor za izgradnju dobrih bilateralnih odnosa (s Hrvatskom), ali mi ne pada na pamet da se pokunjim pred nekim ili da spuštam glavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << a da za to nema nikakvog razloga”, rekao je Vučić za RTS na kraju trodnevne posete Parizu.
Kada je najavljeno da bi Vučić mogao da ode u Zagreb, reakcije hrvatske javnosti i jednog dela političke scene bile su vrlo oštre, a juče je Hrvatska zatražila od Srbije isplaćivanje “duga” od 148,5 miliona dolara, još iz vremena SFRJ.
Ipak, Vučić je rekao da će odluku o odlasku u Zagreb prvo saopštiti šefu EPP Žozefu Dolu i da će ona biti dobro obrazložena.
“Razgovaraću sa šefom EPP Žozefom Dolom, želim prvo njemu da saopštim odluku, a onda ću javnost upoznati i s odlukom i s obrazloženjem te odluke”, zaključio je Vučić.

The post “Želim dobre odnose, ali mi ne pada na pamet da se pokunjim…”: Da li će Vučić ići u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije? appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Vučić: Želimo dobre odnose s Hrvatskom, ali mi ne pada na pamet da se pokunjim

Izvor: 011vodič.com, 14.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da će sutra saopštiti da li će ići u Zagreb na izborni kongres Evropske narodne partije (EPP), da želi dobre odnose s Hrvatskom, ali da nema nameru da spušta glavu pred bilo kim.. „Doneo sam odluku, ali ću je sutra saopštiti. Za mene...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.