Zauzeta Ambasada Vatikana u Parizu

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zauzeta Ambasada Vatikana u Parizu

01.01.2013. -

Nekoliko desetina ljudi je u ponedeljak zauzelo prostorije Ambasade Vatikana u Parizu, u znak podrške imigrantima koji traže rešenje svog statusa.

Demonstranti, koji su zauzeli ambasadu, poznatu kao Apostolska nunincijatura, nezadovoljni su politikom francuskih vlasti, koja se tiče grupa imigranata bez dokumenata, uglavnom doseljenika iz Alžira.

U cilju postizanja bržeg rešavanja problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svog statusa, migranti su stupili u štrajk glađu, a potom su zauzeli crkvu u Lilu, na severu Francuske. Međutim, 21. decembra, policija je izvela štrajkače glađu iz hrama.

Sada se u Ambasadi Vatikana nalazi oko 50 demonstranata. Ka zgradi diplomatske misije su poslate specijalne jedinice policije, koje još nisu pribegle sili. Učesnici akcije izjavljuju, da će mirno napustiti ambasadu nakon što saopšte svoju tačku gledišta po ovom pitanju.

 

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.