Za Časni krst prvi put se plivalo i u Nici, podrška braći u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Časni krst prvi put se plivalo i u Nici, podrška braći u Crnoj Gori

Srbi iz cele Francuske okupili su se u Parizu i zajednički otišli na jezero Etang de Žonkui, udaljeno 50 kilometara od francuske prestonice, kako bi proslavili veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, a za Časni krst prvi put u istoriji plivalo se i u Nici, prenosi Sputnjik.

Kako navodi, proslavu Bogojavljenja organizovale su crkve Svete Petke iz Bondija i Svetog Save iz Pariza, uz pomoć Saveza Srba Francuske.

Predsednik Saveza Srba Francuske Đuro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ćetković rekao je za Sputnjik da je u jezeru za Časni krst plivalo 57 muškaraca i tri žene, članice KUD-u "Biseri".

"Najbrže je do Časnog krsta stigao Aleksandar Krajnović", rekao je Ćetković.

Kako je istakao, u Nici se za Časni krst "borilo" 28 plivača, među kojima je bila i jedna devojka, Jovana Nježić.

"Srećni smo i ponosni što smo okupili Srbe iz ovog regiona, stigli su čak iz Marseja, ali i iz Italije, najviše iz San Rema", rekao je Ćetković.

U Nici je do krsta prvi doplivao Nikola Pribić, a Sputnjik navodi da su on i drugi učesnici okupljanje na današnji praznik iskoristili da svojim sunarodnicima u Crnoj Gori pošalju poruku da su uz njih u odbrani vekovnih svetinja Srpske pravoslavne crkve.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.