ZAPRŠKA U SVAKOJ ČORBI: Bezobrazluk Zapada nema granica! Nastavlja se mešanje u unutrašnja pitanja Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 23:02

ZAPRŠKA U SVAKOJ ČORBI: Bezobrazluk Zapada nema granica! Nastavlja se mešanje u unutrašnja pitanja Rusije

Berlin i Pariz smatraju da je povećanje vojnog prisustva Rusije u blizini ukrajinske granice "pokazivanje mišića"

koje je usmereno na provociranje reakcije, izjavila je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer.

- Zaista ćemo se pozabaviti tom temom. Ono što nas spaja je činjenica da pažljivo i uz određenu zabrinutost posmatramo istok Ukrajine i povećanje ruskog vojnog prisustva. Takođe smo jednoglasni u proceni da je u pitanju određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazivanje mišića koje je, prema našem stanovištu, usmereno na to da izazove moguću reakciju Ukrajine, ali i zemalja koje je podržavaju - naglasila je ona na konferenciji za štampu sa francuskom koleginicom Florens Parli.

Nemačka ministarka je rekla da Berlin i Pariz smatraju da ne treba "ulaziti u tu igru", već da treba koristiti "normandijski format" i sve pregovaračke kanale u cilju deeskalacije situacije i političkog rešavanja te krize.

Ona je istakla da Nemačka i Francuska takođe nameravaju da koriste bilateralne kanale sa Ukrajinom, navodeći kao primer vojni oblik podrške i druge oblike.

- Ukrajina zna da može da računa na nas. Jednoglasni smo u toj proceni - dodala je.

Stav Kremlja je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije po sopstvenom nahođenju i da to ni za koga ne predstavlja pretnju i ne bi trebalo nikoga da brine. Moskva je više puta navodila da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.