Vučić: Problem sa Hrvatskom moguće rešiti danas

Izvor: Mondo, 04.Jul.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Problem sa Hrvatskom moguće rešiti danas

Premijer Srbije izjavio je u Parizu da "ne bi isključio" mogućnost da se danas, u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Hrvatske i sa evropskim zvaničnicima, reši problem blokiranja otvaranja poglavlja 23 i 24.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da će pitanje otvaranja poglavlja biti rešeno danas, tokom Samita o Zapadnom Balkanu.

"Želim da verujem da Hrvatska želi dobro svom srpskom susedu i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oni taj napor danas da učine. Ako učine, hvala, ako ne učine opet hvala", rekao je Vučić novinarima u Parizu.

Vučić je rekao da bi tokom dana trebalo da se sastane s komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, te da očekuje dobre rezultate.

"Velika Britanija je skinula oznaku rezerve sa poglavlja 23,  ostala je jedna zemlja. Imaćemo priliku da sa njima razgovaramo, kao i sa evropskim zvaničnicima", rekao je Vučić.

Rekao da se nada da će otvaranje poglavlja moći da bude rešeno danas. "Ako ne bude danas, biće rešeno neki drugi put", rekao je Vučić.

Predsednik vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu s potpredsednikom Svetske banke Sirilom Milerom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim reformama.

Vučić je, kako je naveo na svom Twitter nalogu, sa Milerom razgovarao i o planu olakšanja trgovine i transporta za Zapadni Balkan.

Na marginama Konferencije lidera zapadnog Balkana i EU, koja se danas održava u Parizu, Vučić se sastao i sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Tokom dana, Vučić bi trebalo da se sastane s komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini i predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom, najavljeno je ranije iz vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Mediji prenose da će se Vučić sastati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, od koje će tražiti objašnjenje zašto EU nije otvorila poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.