Izvor: S media, 21.Dec.2012, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki uspeh SBPOK-a: Pronašli ukradenu sliku iz 17. veka!

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) učestvovali su u pronalaženju slike vredne više od milion evra, saznaje S media portal.

Reč je o delu "Put za Egipat", autora Jana Brojgela, koji ju je izradio specifičnom tehnikom - ulje na limu. Slika je nastala u 17. veku, a ukradena je prošle godine u Parizu.

Operativci SBPOK-a su došli do saznanja da je ova vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << slika završila u Beogradu. Oni su i priveli dve osobe, ali sliku nisu pronašli kod njih.

- Daljim operativnim radom, utvrđeno je da je slika završila u Nemačkoj. Obavestili smo kolege iz nemačke policije i oni su je pronašli i zaplenili - kaže za S media portal izvor iz vrha MUP-a koji insistira na anonimnosti.

Protiv lica koja su učestvovala u krijumčarenju Brojgelovog dela biće pokrenut postupak.

Ovo nije prvi veliki uspeh SBPOK-a. Da podsetimo, pripadnici ove službe prošle godine pronašli su sliku Pola Sezana "Dečak u crvenom", vrednu više od 100 miliona evra.

(S media)

Foto: Gulliver/ThinkStock, Ilustracija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nemačkoj pronađena slika, u Beogradu privedene dve osobe

Izvor: Press, 21.Dec.2012

U pitanju je ulje na platnu iz 17. veka, "velike umetničke i materijalne vrednosti, koja je ukradena krajem 2011. godine u Parizu", navodi se u saopštenju i dodaje da su u okviru tog slučaja u Beogradu privedene dve sobe...Nakon saznanja da se slika nalazi u Beogradu i niza preduzetih operativnih...

Nastavak na Press...

Milionski vredna ukradena slika završila u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2012, 16:06

U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala zaplenjana je umetnička slika iz 17. veka vredna više od milion evra, koja je prošle godine ukradena u Parizu, objavio je "Blic"..."Put za Egipat" Jana Bjorgela  ..Prema saznajima "Blica", slika je posle krađe završila u Beogradu..."SBPOK...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.