Izvor: Radio 021, 08.Jan.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Skupljaju pare za bivšeg boksera koji je tukao policajce na protestu u Parizu

Nekadašnji francuski šampion u boksu Kristof Detinge, koji je snimljen kako udara policajca tokom protesta "žutih prsluka" u Parizu, osvojio je simpatije demonstranata, koji su u znak zahvalnosti i podrške odlučili da skupe novac za njega.

Kako navodi Rojters, građani su do sada su skupili preko 114.000 evra kako bi pomogli Detingeju.

Brojne Fejsbuk stranice pod nazivom "Support for Christophe Dettinger" su takođe osnovane i imaju više od 3.000 lajkova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Detinge se, kako navode mediji, predao policiji u ponedeljak i istakao da se samo branio tokom okršaja sa organima reda u Parizu. On je i dalje u pritvoru.

Bosker, koji je dva puta bio prvak u poluteškoj kategoriji, snimljen je kako je preskočio blokade na pešačkom mostu i ušao u fizički obračun sa policajcima. Posle razmene udaraca, kako tvrdi Rojters, pripadnici organa reda su se povukli.



Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.