Uspešna i u sportu i u poljoprivredi

Izvor: RTS, 09.Dec.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna i u sportu i u poljoprivredi

Bivša fudbalerka niškog Mašinca Vukosava Golubović, zeleni teren lako je zamenila oranicama i radom na porodičnom imanju. Sa istim uspehom. Da bi trud doneo ploda, recept je u oba slučaja isti: kolektivni duh, rad i disciplina.

Nakon uspešne sportske karijere Vukosava Golubović, bivša fudbalerka niškog Mašinca, koji je dva puta zaredom, 1988. i 1989. godine, osvajao titulu prvaka Evrope, danas radi na porodičnom gazdinstvu u selu Paligrace.

Sa svojim fudbalskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << timom obišla je svet. Dok sportska slava i titula osvojena u Parizu krase porodični album fotografija, Vukosava obrađuje 13 hektara oranica i gaji deset grla u štali.

"Ja sam uvek u dobitnoj ekipi, u ekipi koja pobeđuje", objašnjava četrdesetpetogodišnja Vukosava Golubović. "Radne navike stiču od malih nogu, a ne kad je kasno. Mislim da su i moja deca spremna za život, sposobna da samostalno donose odluke."

Supruga Gorana, Vukosava je upoznala na pijaci, gde su zajedno prodavali sir. Sada imaju dve ćerke i sina.

Kad svi u kući rade, logično je, kažu Golobovići, da svi imaju jednako pravo glasa. Sin Nikola je za volanom traktora od 13. godine.

"Potreba za novcem i za opstankom naterala je moju sestru i mene da pomažemo roditeljima u poslu", kaže Nikola. Irena, Vukosavina ćerka uglavnom radi oko kuće, u štali i na njivi.

I druga kći, Jelena, koja studira pravo radi na porodičnom imanju. To što u porodici gotovo sve uspešno funkcioniše, kaže Vukosava, može da zahvali onome što je u svom nekadašnjem klubu naučila, a to su kolektivni duh, rad i disciplina.

"Sve naše bivše fudbalerke su praktično uspešne u poslu i porodici i ja se tome zaista radujem", kaže Perica Krstić, šef stručnog štaba FK Mašinac. "Vukosava je samo jedan od primera kako se pomoću sporta mogu ostvariti životni snovi." 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.