Ubijeni nastavnik proglašen za mučenika slobode izražavanja u Francuskoj

Izvor: Danas, 19.Okt.2020, 11:40

Ubijeni nastavnik proglašen za mučenika slobode izražavanja u Francuskoj

 Nastavnik istorije kojem je blizu Pariza odsečena glava pošto je u okviru građanskog vaspitanja učenicima pokazao karikature proroka Muhameda kao ilustraciju ideje slobode, odmah je u Francuskoj predstavljen kao mučenik slobode izražavanja, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE) pisanje svetskih medija.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Francuski imam: Ubijeni nastavnik, mučenik slobode izražavanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2020

Francuski imam Hasan Šalgumi  izjavio u ponedeljak da nastavnik istorije, kome je mladi islamski militant odsekao glavu jer je pokazivao đacima karikaturu proroka Muhameda na času – jeste mučenik za slobodu govora, pozivajući da se u džamijama moli za njega u petak, prenosi Rojters. Šalgumi,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.