UZBUNA U PARIZU! Makron poslao VOJSKU, građani USPANIČENI i u STRAHU od KRVOPROLIĆA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUNA U PARIZU! Makron poslao VOJSKU, građani USPANIČENI i u STRAHU od KRVOPROLIĆA (FOTO)

Fotografije i video snimci navodno vojnih vozila koja idu ka Parizu gde se u subotu održavaju masovni protesti "žutih prsluka" osvanuli su na Tviteru i izazvale zabrinutost Francuza.

Fotografije su izazvale uzbunu među Francuzima koji ih masovno dele na društvenim mrežama pitajući se da li će francuska vlada i predsednik Emanuel Makron zaista izvesti i vojsku na ulicu uoči protesta zakazanih za sutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
8 Decembre à Paris

Les forces de l'ordre peuvent utiliser les armes dont elles disposent pour assurer l'ordre: LegitimeDefense .

L'Armée doit venir en renfort pour protéger nos forces de l'ordre ! pic.twitter.com/HwPuen9nFl

— Srewob Nicky (@GaiLuronNicky) December 6, 2018

Po svemu sudeći, reč je, ipak, o oklopnim vozilima francuske žandarmerije, koja je pod nadležnosti i Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane. Ova vozila nisu bila angažovana još od nereda u predgrađima Pariza 2005. godine.

More unconfirmed pictures of army units moving to #Paris today. Source: https://t.co/cNlfRXvKcO pic.twitter.com/vUY9hsAKUN

— marqs (@MarQs__) December 6, 2018

Ranije juče, francuski premijer Eduar Filip rekao je da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti sutra rasporedeno širom zemlje, a 8.000 samo u Parizu.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.