UDARNA VEST: Nemci traže da se Pariz ODREKNE svog mesta u Savetu bezbednosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDARNA VEST: Nemci traže da se Pariz ODREKNE svog mesta u Savetu bezbednosti!

Nemački Ministar finansija je predložio da se francusko mesto u Savetu bezbednosti pretvori u rotirajuću poziciju za predstavnika Evropske unije.

Francuska je stalni član Saveta bezbednosti još od njegovog osnivanja zajedno sa Rusijom, SAD, Kinom i Velikom Britanijom.

Kao velika sila i jedna od zemalja pobednica u drugom svetskom ratu Francuska ima pravo veta na svaku odluku Saveta bezbednosti.

Nemački Ministar Olaf Šolc tražio je da se Pariz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odrekne svog mesta u Savetu bezbednosti, da bi bilo stvoreno rotirajuće mesto za predstavnika EU.

Ranije ove godine Nemačka je izabrana kao rotirajući član saveta bezbednosti, zajedno sa Belgijom, Južnoafričkom republikom, Dominikanskom republikom i Indonezijom.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠOKANTAN PREDLOG NEMAČKOG MINISTRA! ŠOLC: Francuska da prepusti svoje mesto u Savetu bezbednosti UN Evropskoj uniji, pa svi da se rotiramo!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2018

BERLIN - Nemački ministar finansija Olaf Šolc predložio je danas da Francuska prepusti Evropskoj uniji svoje mesto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i da ono bude rotirajuće za članice EU.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.