U Parizu suzavac, gore automobili, Žuti prsluci se tuku s policijom, privedene desetine

Izvor: Beta, 16.Nov.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Parizu suzavac, gore automobili, 'Žuti prsluci' se tuku s policijom, privedene desetine

Nekoliko policajaca danas je povredjeno i više od 60 osoba privedeno je u Parizu gde su izbili neredi na protestu gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" koji obeležava godinu dana od početka okupljanja, preneli su francuski mediji.Policija je u južnom delu glavnog grada Francuske suzavcem rasterala demonstrante, dok je pariska policijska prefektura saopštila da su okupljanja zabranjena posle podne zbog sukoba demonstranata sa pripadnicima snaga bezbednosti, prenela je televizija El Se I (LCI).Na društvenim mrežama su snimci i fotografije zapaljenih automobila, sukoba demonstranata s policijom i akcije vatograsaca.U Parizu su mnoge stanice metroa zatvorene, a okupljanja zabranjena oko Trijumfalne kapije, u aveniji Jelisejskih polja, kao i oko Ajfelove kule, na trgu Trokadero, u blizini sedišta Vlade i Parlamenta, oko katedrale Notr dam i železničkih stanica.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

ŽESTOK SUKOB POLICIJE I DEMONSTRANATA Zabranjeno okupljanje ŽUTIH PRSLUKA u Parizu

Izvor: Blic, 16.Nov.2019

Policija u Parizu zabranila je okupljanja pristalica žutih prsluka zbog žestokih sukoba demonstranata i pripadnika organa reda, saopštila je danas gradska uprava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.