U Parizu 80 povredjenih i 183 privodjenja na protestu Žutih prsluka

Izvor: Beta, 01.Dec.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Parizu 80 povredjenih i 183 privodjenja na protestu Žutih prsluka

U neredima u Parizu tokom protesta pokreta "Žuti prsluci" povredjeno je 80 osoba medju kojima 14 pripadnika snaga bezbednosti, saopštila je policijska prefektura glavnog grada Francuske, prenosi list "Liberasion".Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su bila 183 privodjenja, i da širom zemlje protestuje 75.000 ljudi.Sukobi demonstranata s policijom izbili su kod Trijumfalne kapije i avenije Jelisejskih polja koja je danas bila zatvorena za saobraćaj, dok su pešaci mogli da udju jedino uz prethodni pretres policije.Neredi su izbili i u sporednim avenijama te bogate turističke četvrti Pariza.Mediji prenose fotografije Trijumfalne kapije u magli od suzavca.Zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo u sklopu ekoloških mera "Žuti prsluci" povremeno protestuju širom Francuske od 17. novembra kada ih je na ulicama bilo 282.000. Kasnije je broj demonstranata opao, ali se protest zaoštrio i pretvorio u izraz nezavodoljstva gradjana opštom politikom vlasti prdsednika Emanuela Makrona.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neredi se šire, desetine povređenih i uhapšenih FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 01.Dec.2018

U neredima u Parizu tokom protesta pokreta "Žuti prsluci" povređeno je 80 osoba među kojima 14 pripadnika snaga bezbednosti...To je saopštila policijska prefektura glavnog grada Francuske, prenosi list "Liberasion"...Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su bila 183 privođenja, i da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.