Tuluz: Otmičar uhapšen, taoci dobro

Izvor: B92, 20.Jun.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuluz: Otmičar uhapšen, taoci dobro

Tuluz -- Policija je uhapsila čoveka koji je držao četvoro talaca u banci u Tuluzu, predstavljajući se kao član Al Kaide. Svi taoci su oslobođeni nepovređeni.

Otmičar je uhvaćen živ, saopštila je policija.

Prilikom policijskog upada ovaj muškarac je ranjen u stomak, a neki izvori navode da se radi o šizofreničaru koji je prestao da uzima lekove.

Otmičar je oko 10 časova ujutru upao u banku, ispalio je najmanje jedan hitac i tražio je da razgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa čelnicima elitne policijske jedinice RAID. On je tokom dana oslobodio dve žene. Među taocima je bio i direktor banke CiC.

Policijski zvaničnik Sedrik Delaž je rekao da je taj čovek uzeo taoce nakon neuspelog pokušaja oružane pljačke banke, a nije utvrđeno da li je "zaista pripadnik Al Kaide, ili je to izmišljotina".

Francuski tužilac je izjavio da je otmičar rekao da se na napad odlučio iz verskih pobuda.

"Otmičar, koji je identifikovan, želi da da na znanje da to uopšte ne čini zbog novca i da su njegovi motivi zasnovani na verskim ubeđenjima", izjavio je tužilac Mišel Vale.

BBC-ijev dopisnik iz Pariza izveštava da je banka u kojoj su taoci udaljena samo stotinak metara od stana Mohameda Meraha, "ubice iz Tuluza", koji je, podsetimo, u martu ubio sedmoro ljudi u tom gradu, uključujući i troje dece, a istragom je utvrđeno da je on radikalni islamista, koji je povezivan sa Al Kaidom.

Merah je ubijen u obračunu s pripadnicima jedinice RAID posle duge opsade i akcije koja je izvedena u njegovoj kući.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojnik Al Kaide drži četiri taoca u banci u Tuluzu!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2012

Francuski mediji javljaju da je otmičar ispalio najmanje jedan hitac i da traži da razgovara sa čelnicima elitne policijske jedinice RAID. Među taocima je i direktor banke CiC.

Nastavak na Telegraf.rs...

Ludak držao taoce sedam sati u banci

Izvor: Kurir, 21.Jun.2012, 07:17

Psihički oboleli mladić (26), tvrdeći da je član Al Kaide, pokušao da opljačka banku u Tuluzu, zatočio četvoro ljudi, a kad je pokušao da zapali poslovnicu, ranjen i uhapšen..TULUZ - Srećan kraj...Naoružani psihički oboleli muškarac (26), koji je tvrdio da je član Al Kaide i koji je pokušao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.