Tri pitanja o napadima koja su bez odgovora

Izvor: B92, 22.Nov.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri pitanja o napadima koja su bez odgovora

Od terorističkih napada u Parizu u kojima je život izgubilo 129 ljudi prošlo je skoro deset dana, a i dalje postoje tri pitanja koja su bez odgovora, piše BBC.

Kako navode, na prvom mestu je pitanje boravišta osumnjičenog Salaha Abdeslama i njegove tačne uloge u napadima 13. novembra.

AP piše da je on jutro posle napada već bio u Belgiji. Podsećamo, Brisel se od subote nalazi pod opsadom nakon podizanja uzbune zbog mogućih terorističkih napada. Potraga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dvojicom terorista traje, a na ulicama je veliki broj policije.

U tekstu BBC-ja se kao drugo pitanje bez odgovora ističe boravište organizatora napada Abdelhamidu Abaudua u vreme napada.

Abaud je ubijen u opsežnoj raciji policije u pariskoj četvrti Sen Deni koja je trajala više od šest sati.

Na kraju, tu je i identitet tri napadača ubijenih u Parizu i treće telo pronađeno upravo nakon racije u Sen Deniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.