Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Preti li Briselu pariski scenario?

Odluka o podizanju nivoa uzbune u Briselu bila je zasnovana na preciznim informacijama o riziku od napada poput onog koji se dogodio u Parizu, izjavio je belgijski premijer Šarl Mišel.

- Pozivamo građane da se ne predaju panici, da ostanu mirni. Preduzeli smo neophodne mere - dodao je on.

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon saopštio je posle sastanka vlade da je situacija "ozbiljna", ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pod kontrolom, i da je nivo opreza podignut na najviši stepen.

On je rekao da policija pretresa stanove u briselskom kvartu Molenbek kako bi se sprečila radikalizacija belgijske prestonice.

- Nedopustivo je da vlasti u Briselu ne znaju tačno ko stanuje u tom delu grada - rekao je on i dodao da postoje slučajevi da u jednom stanu živi deset ljudi, od kojih je registrovano samo dvoje.

Istovremeno, u akciji policije u Briselu danas posle podne uhapšeno je šest osoba, ali kod njih nije pronađeno oružje.

Belgijski mediji su takođe saopštili da je u toku potraga za dvojicom osumnjičenih za terorizam, od kojih bi jedan mogao da ima eksplozivnu napravu vezanu oko pojasa.

Oglasila se i Ambasada SAD u Belgiji, koja je pozvala sve Amerikance koji borave u toj zemlji da ostanu kod kuće, nakon što su lokalne vlasti upozorile da je opasnost od terorističkog napada u Briselu ozbiljna i aktuelna.

U međuvremenu, život u Briselu se, kako se čini, odvija normalno, na ulicama ima dosta automobila, a federacija belgijskih fudbalskih klubova je saopštila da će se utakmice ovog vikenda igrati po planu, uprkos upozorenju vlade da treba otkazati utakmice i masovnije skupove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijski ministar: Opasnost neće nestati hapšenjem Abdeslama

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2015, 17:35

BRISEL - Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon danas je izjavio da je moguće da se u toj zemlji u bjekstvu nalazi više osumnjičenih povezanih sa napadima na Pariz...On je rekao za tv stanicu VRT da je to razlog zašto je Belgija u proteklih nekoliko dana preduzela toliko bezbjednosnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.