Tipsarević poražen posle velikog pada u igri

Izvor: Politika, 10.Nov.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević poražen posle velikog pada u igri

PARIZ – Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je danas u trećem kolu izgubio od Čeha Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:4.

Drugi reket Srbije je ispustio veliku šansu da ostane u igri za plasman među osam najboljih igrača sveta na završnom turniru u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Londonu.

Tipsarević je poveo sa 5:1 u prvom setu, ali je Berdih stigao tu prednost, vezavši šest gemova za vođstvo od 1:0.

Naš teniser je ponovo ofanzivno ušao u nastavak meča, poveo sa 2:0, uz brejk u prvom gemu, ali ni to za Berdiha nije blo nenadoknadivo.

Češki teniser je u osmom gemu izjednacio u brejkovima (4:4) što je demoralisalo našeg igrača, na čiji je servis u desetom gemu Čeh došao do pobede.

Tipsareviću je uprkos porazu ostala šansa da se barem kao rezervni, deveti igrač nađe na završnom turniru u Londonu.

Ovo je u pet do sada odigranih duela bio prvi poraz Tipsarevića protiv Berdiha.

Berdih će za mesto u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja koji je bio bolji od Amerikanca Endija Rodika sa 6:2, 6:2.

Tanjug

objavljeno: 10.11.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.