Svi putnici iz Pariza na putu ka Srbiji, jedni avionima, drugi autobusima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi putnici iz Pariza na putu ka Srbiji, jedni avionima, drugi autobusima

Svi srpski putnici koji su, zbog nevremena, ostali na pariskom aerodromu Bove, na putu su ka svojim kućama - neki avionima drugih aviokompanija, a drugi autobusom u organizaciji Vizera, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljni poslova.

Oko 30 putnika je krenulo nešto posle 14 sati autobusom, a ostali avionskim prevozom.

Ministarstvo je ranije dalo nalog da se stupi u konktakt sa francuskim organima kako bi se pomoglo srpskim putnicima koji su ostali u Parzu na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bove.

"Reč je o našim građanima i državljanima i naša je obaveza da pomognemo koliko možemo", rekao je Dačić novinarima i dodao da ih niko po tom pitanju nije zvao ali da su reagovali imajući u vidu značaj tog događaja i probleme sa kojima se suočavaju ljudi, da ima dece.

Mediji su preneli da je više od 70 Srba od sinoć bilo "zarobljeno" na aerodromu Bove u Parizu pošto se avion u 21 sat nije pojavio, kada je trebalo da polete za Beograd.

Iz Vizera su objasnili da je razlog za to bilo jako nevreme.

Putnicima je rečeno da a je zbog nevremena avion sleteo u Lil, a u Pariz nije ni prispeo.

Trebalo da polete sinoć u 21 čas

Više od 70 Srba od sinoć su "zarobljeni" na aerodromu Bove u Parizu, preneli su beogradski mediji. Kako navode, sinoć oko 21 čas, iz Pariza je trebalo da polete za Beograd, međutim, avion se nije pojavio.

Na aerodromu je i oko 150 Marokanaca.

Jedan od putnika, naveo je, kako prenose, da su na aerodrom došli oko 18 časova, očekujući da će u 21 čas poleteti.

Saopšteno im je da je zbog nevremena avion sleteo u Lil, a u Pariz nije ni prispeo.

Ministarstvo spoljnih poslova dalo je nalog da se stupi u kontakt sa francuskim organima kako bi se pomoglo srpskim putnicima, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Reč je o našim građanima i državljanima i naša je obaveza da pomognemo koliko možemo", rekao je Dačić novinarima i dodao da ih niko po tom pitanju nije zvao ali da su reagovali imajući u vidu značaj tog događaja i probleme sa kojima se suočavaju ljudi, da ima dece.

"Dao sam nalog našoj službi da reaguje i stupi u kontakt sa francuskim organima", rekao je Dačić i dodao da je reč o privatnoj aviokompaniji kao i da tu ne možemo mnogo da utičemo.

Vizer: Let u Parizu otkazan zbog nepovoljnih vremenskih uslova

Let Vizera (W6 4046) sa pariskog aerodroma "Bove" za Beograd otkazan je zbog nepovoljnih vremenskih uslova, rečeno je Tanjugu u toj aviokompaniji.

"Putnicima sa navedenog leta pružene su sve informacije o opcijama koje su im na raspolaganju i ponuđena je alternativa u vidu dostupnih letova Wizz Air-a, prevoz kopnenim putem, refundacija ukupne cene karte ili 120 odsto originalne cene karte rezervisane u vidu kredita kod aviokompanije", naveo je Vizer u odgovoru dostavljenom Tanjugu.

U Vizeru kažu da se, iako su vremenski uslovi van kontrole kompanije, izvinjavaju svim oštećenim putnicima za svaku neprijatnost, kao i da bezbednost putnika, posade i aviona ostaje njihov najvažniji prioritet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kraj drame na aerodromu u Parizu: Srbi se vraćaju u BG

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019

Više od 70 Srba bilo je "zarobljeno" na aerodromu Bove u Parizu zbog loših vremenskih uslova. Nakon višečasovnog čekanja organizovan je alternativni prevoz i putnici se vraćaju u Srbiju...Foto: MONDO/Jelena Stokić ilustracija.. Oni su od sinoć oko 21 čas bili "zarobljeni" na aerodromu. Iz Pariza...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.