Švedska se okitila bronzom i obezbedila put u Pariz – domaćin ostao bez odličja

Izvor: B92, 28.Jan.2024, 17:46

Švedska se okitila bronzom i obezbedila put u Pariz – domaćin ostao bez odličja

Rukometaši Švedske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Oni su u meču za treće mesto pobedili domaćina Nemačku sa 34:31 i tako zauzeli treće mesto i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama.

Mnogo bolji start utakmice su imali Šveđani koji su hteli da i ovo prvenstvo Evrope završe sa medaljom, jeste da to neće biti zlatna kao od pre dve godine, ali i bronza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Kelna ima višestuku vrednost, jer donosi i put u Pariz.

Rasla je prednost Švedske brzo u prvih deset minuta prvog dela igre. Nije prošlo ni pola prvog poluvremena, a Šveđani su imali tri gola razlike na svom kontu.Nemci nisu mogli da se oporave od toga, nisu mogli da spuste prednost ispod tri gola prednosti, a prednost Švedske je do čak sedam golova prednosti i to u dva navrata, a prvi deo igre je završen sa šest golova prednosti 18:12.

U drugom poluvremenu su Nemci bili u naletu, mogli su da se vrate i poslednjim atomima snage su uspeli da smanje prednost Švedske na svega jedan gol. Međutim u tim trenucima kada su Nemci možda mogli da preokrenu rezultat, ukazao se Palička koji je branio u bitnim trenucima i tako sačuvao prednost svom timu, koji je došao do pobede rezultatom 34:31.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Domaćin ostao uplakan: Švedskoj bronza i viza za Olimpijske igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2024

Finalisti je već ranije čekirali...Rukometaši Švedske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u meču za treće mesto pobedili domaćina Nemačku sa 34:31 i tako obezbedili učešće na Olimpijskim igrama...Mnogo bolji start utakmice su imali Šveđani koji su hteli da i ovo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.