Nova vest
Rukomet

Nedelja, 28.01.2024.

16:40

Švedska se okitila bronzom i obezbedila put u Pariz – domaćin ostao bez odličja

Rukometaši Švedske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Izvor: B92

Autor:B92

Švedska se okitila bronzom i obezbedila put u Pariz – domaćin ostao bez odličja
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Oni su u meču za treće mesto pobedili domaćina Nemačku sa 34:31 i tako zauzeli treće mesto i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Feliks Klar koji je u meču za treće mesto postigao osam golova, jedan manje je dao Karlson, dok su Vane, Lagergen, Gotfridson i Karlsbogard tri puta tresli mrežu Nemaca.

Kod poraženih Nemaca mlada nada Ušćins je sa osam golova bio najbolji, Gola je dao četiri gola, dok je Juri Knor razočarao i utakmicu završio sa svega tri gola.

Mnogo bolji start utakmice su imali Šveđani koji su hteli da i ovo prvenstvo Evrope završe sa medaljom, jeste da to neće biti zlatna kao od pre dve godine, ali i bronza iz Kelna ima višestuku vrednost, jer donosi i put u Pariz.

Nisu Šveđani pali i nije na njih toliko uticao poraz od Francuske posle produžetka, na meču gde su bili pred pobedom i pred plasmanom u finale, već su od starta igrali koncentrisano u nameri da i sa ovog prvenstva Evrope odu sa medaljom oko vrata.

Rasla je prednost Švedske brzo u prvih deset minuta prvog dela igre. Nije prošlo ni pola prvog poluvremena, a Šveđani su imali tri gola razlike na svom kontu.Nemci nisu mogli da se oporave od toga, nisu mogli da spuste prednost ispod tri gola prednosti, a prednost Švedske je do čak sedam golova prednosti i to u dva navrata, a prvi deo igre je završen sa šest golova prednosti 18:12.

U drugom poluvremenu su Nemci bili u naletu, mogli su da se vrate i poslednjim atomima snage su uspeli da smanje prednost Švedske na svega jedan gol. Međutim u tim trenucima kada su Nemci možda mogli da preokrenu rezultat, ukazao se Palička koji je branio u bitnim trenucima i tako sačuvao prednost svom timu, koji je došao do pobede rezultatom 34:31.

Nemačka tako ni na ovom prvenstvu Evrope nije uspela da osvoji medalju iako je bila domaćin, na kraju su bili četvrti, što znači da će igrati Olimpijske kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu