Svaka peta benzinska pumpa nema dovoljno goriva

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2022, 08:24

Svaka peta benzinska pumpa nema dovoljno goriva

PARIZ – Skoro svaka peta benzinska stanica u Francuskoj nema dovoljno goriva zbog štrajka zaposlenih u kompaniji “Totalenerdžiz”, piše “Figaro”, pozivajući se na Ministarstvo za energetsku tranziciju zemlje. Foto: EPA Problemi sa snabdijevanjem dovode do dugih redova na benzinskim pumpama, dok su pojedini regioni morali da ograniče koliko goriva vozači mogu da kupe i zabrane prodaju i kupovinu goriva u limenkama. Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Ministarstva, oko 20 odsto benzinskih stanica širom zemlje sada je bez najmanje jedne vrste goriva za automobile, a nestašicom je najviše pogođena sjeverna Francuska. Oko 40 odsto benzinskih stanica u departmanima Pa-de-Kale i Nord prijavilo je probleme sa snabdijevanjem gorivom. Oko 15 odsto benzinskih stanica juče je prijavilo nestašicu goriva širom Francuske. Radnici kompanije “Totalenerdžiz” u Francuskoj stupili su štrajk prošle sedmice. Sindikati su prvobitno najavili trodnevni protest tražeći povećanje plata od 10 odsto, kao i indeksiranje plata za 2022. godinu kako bi se uskladila sa rekordnom inflacijom. Sindikati su kasnije proglasili neograničeno produženje štrajka. Istovremeno, vladin rabat na gas od 30 centi, koji se primjenjuje od 1. septembra do 31. oktobra, podstakao je vozače da kupuju više, povećavajući jaz između ponude i potražnje. Nestašice koje su uslijedile dovele su do privremenog zatvaranja nekih benzinskih pumpi na sjeveru Francuske, a izazvale su nestašice u Parizu, primoravajući neke vozače da odu u Belgiju da napune rezervoare, javljaju lokalni mediji. Srna Чланак Svaka peta benzinska pumpa nema dovoljno goriva се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro trećina benzinskih stanica bez goriva

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2022

PARIZ - Francuska energetska grupa "Totalenerdžiz" predložila je da pregovori o godišnjim platama počnu ovog mjeseca s ciljem okončanja štrajka koji nastavlja da ograničava isporuku i prodaju na nekim od njenih benzinskih stanica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.