Superklasik u Parizu - Novak preko Rodžera do finala!

Izvor: N1 televizija, 03.Nov.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superklasik u Parizu - Novak preko Rodžera do finala!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu pošto je u polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera.

Uskoro opširnije...

Tok meča:

Velika borba i odličan tenis viđeni su u prva dva gema, a posle mnogo nadigravanja svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od tenisera je sačuvao svoj servis. Đoković je imao i brejk priliku, ali se Federer odbranio, što servisima, što igrom sa osnovne linije - 1:1.

Naredna tri gema protekla su u izjednačenoj igri, u kojoj nijedan od rivala nije puštao lake poene protivnika. Brejk prilika nije bilo, a Đoković je došao do vođstva od 3:2.

Usledili su nešto kraći gemovi, i dalje bez brejk lopti, a Novak je poveo sa 4:3.

Najzad je u osmom gemu viđena nova brejk lopta - za Đokovića, kada je Federer pogrešio iz bekhenda. Ipak nije je Srbin iskoristio jer je Švajcarac odlično pratio poen, izašao na mrežu i poentirao. Još tri puta je mogao Novak da dođe do toliko željenog brejka, ali Rodžer je nekako preživeo, pa je uz malo sreće došao do 4:4.

U sledeća tri gema nije bilo neizvesnosti, Đoković je poveo sa 6:5, pa je Federer morao da servira za ostanak u setu. On je u tome uspeo, pa se otišlo u taj-brejk, gde je odmah došao do mini-brejka, pa i prednosti od 2:0. Izjednačio je Novak, pa je Federer poveo sa 4:2, na 6:5 je imao i set loptu, ali je ipak vođstvo u setovima otišlo na Novakovu stranu - 8:6 u taj-brejku za srpskog tenisera.

U drugom setu, već na startu, Novak je propustio dve brejk lopte, a isto je jednom učinio i Federer u drugom gemu. Brejka ipak nije bilo, pa je bilo 1:1 u gemovima. U sledećem Rodžer je nešto lakše došao do 2:1.

Đoković je lakše dolazio do svojih servis gemova, dok je Federer ipak morao nešto više da se pomuči za svoje. Tako da velike neizvesnosti nije bilo - 4:4.

Novak je u 11. gemu imao novu brejk šansu na 30:40, ali je Federer rizikovao, a posle provere hok-ajem utvrđeno je da je njegov forhend zakačio liniju. Umesto brejka Švajcarac je poveo sa 6:5.

Đoković je za propuštene prilike kažnjen, pošto je Federer pojačao ritam i bez taj-brejka došao do izjednačenja u setovima - 7:5.

Dobro je počeo treći set po srpskog tenisera, jer je u prvom gemu imao odmah dve brejk lopte, ali je kao i mnogo puta do tada Federer spasao stvar i sačuvao svoj servis.

Odlično je Federer nakon toga zaustavljao Novakove napade, pa Srbinu nije bilo tako lako da dolazi do poena. Ipak, ostao je egal - 3:3, dok su obojica igrača u tim trenucima imali po 100 poena.

Fantastični poeni su viđeni u devetom gemu trećeg seta, a Novak je posle odličnih udaraca i razmena imao dve brejk lopte. Federer je ponovo servisima iščupao izjednačenje, a potom osvojio novi gem.

Uzvratio je Novak odličnim servisima za 5:5, a posle 6:6 otišlo se u novi taj-brejk.

The moment has arrived.

@DjokerNole v @rogerfederer XLVII for a place in the @RolexPMasters final

Preview ➡️ https://t.co/ce5dYToB14#ATPMasters1000pic.twitter.com/b1OCjJlWBf

Novak i Rodžer su se do sada sastajali 46 puta, a Srbin ima bolji skor sa 24 pobede. Đoković je dobio tri poslednja okršaja, uključujući i onaj u Sinsinatiju ovog avgusta. U poslednjih devet mečeva Federer je dobio samo dva, od čega samo jedan eliminacioni, takođe u Sinsinatiju 2015.

Srpski teniser će posle odustajanja Rafaela Nadala od ponedeljka ponovo biti posle dve godine prvi na svetu, ali bi osvajanjem turnira u Parizu stekao još bodova pred Završni masters u Londonu.

Novak je u glavnom gradu Francuske savladao Souzu, Džumhura i Čilića, dok je Federer bio bolji od Fonjinija i Nišikorija, dok mu je na startu Raonić predao bez borbe.

Pobednik meča Đoković - Federer igraće u finalu protiv Karena Hačanova iz Rusije, koji je u polufinalu savladao Austrijanca Dominika Tima.

Kompletnu najavu pročitajte OVDE.

Statistiku meča pratite OVDE.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novak: Najuzbudljiviji meč ove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2018, 00:38

Novak Đoković srušio je ambiciju Rodžera Federera da se domogne 100. titule u karijeri pošto je Švajcarca savladao u polufinalu Mastersa u Parizu sa 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3)...Rojters navodi da tvrdoglavi Đoković u 47. susretu dvojice velikana jednostavno nije pristajao na to da bude poražen,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.