Sukob policije i demonstranata u Parizu

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i demonstranata u Parizu

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante na Jelisejskim poljima koji su se okupili nekoliko sati nakon što je održana vojna parada povodom Dana pada Bastilje.
Paradi je prisustvovao francuski predsednik Emanuel Makron zajedno sa drugim evropskim liderima.

Bulevar u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pariza otvoren je za saobraćaj kada je parada završena, ali nekoliko stotina demonstranata iz pokreta "žutih prsluka" pokušalo je da ga blokira.
Francuska BFM televizija pokazala je slike policajaca koji su ispalili suzavac kako bi rasterali demonstrante koji su pokušali da blokiraju ulicu postavljanjem metalnih barikada, kanti za smeće i drugih prepreka.
Demonstranti su bacili predmete na policiju, vikali i palili kante, prenosi Rojters.
Prethodno je izvor iz francuske policije i tužilaštva naveo da je oko 150 pripadnika pokreta "žutih prsluka" pritvoreno u blizini Jelisejskih polja dok su pokušavali da protestuju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.