Sud odlučio: Bob Dilan nije vređao Hrvate

Izvor: Svet, 17.Jun.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odlučio: Bob Dilan nije vređao Hrvate

Izdavač francuskog izdanja magazina “Rolling Stone“, kojem se sudilo zbog izjave Boba Dilana koju su francuski Hrvati smatrali uvredljivim govorom mržnje, prošao je bez posledica.
Sud u Parizu juče je odbacio tužbu, ali prema rečima advokata Ivana Jurašinovića, učinio je to zbog pravnih formalnosti, ne ulazeći u suštinu spora.
Naime, sud je zaključio da Predstavničko veće hrvatskih ustanova i hrvatske zajednice Francuske (CRICCF), udruženje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je podnelo tužbu, nije uskladilo svoj statut sa zakonom na koji se poziva u tužbi.
Ranije, u istražnom postupku, odgovornosti je oslobođen i Bob Dilan koji se branio argumentom da on nije autorizovao intervju za objavu u Francuskoj, već je dao intervju za američko izdanje magazina “Rolling Stone”, čime zvanično ne podleže strogim francuskim zakonima o sprečavanju govora mržnje.
Podsetimo, CRICCF je pokrenuo tužbu zbog Dilanove izjave u kojoj je rekao:
Ako u svojoj krvi imate (nasleđe) robovlasnika ili pripadnika Kju Kluks Klana, crnci to mogu da osete. To ostaje do današnjih dana. Baš kao što Jevreji mogu da osete nacističku krv, ili kao što Srbi mogu da osete hrvatsku krv“.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud odlučio: Bob Dilan nije vređao Hrvate

Izvor: Scandal.rs, 17.Jun.2015

Sud u Parizu juče je odbacio tužbu, ali prema rečima advokata Ivana Jurašinovića, učinio je to zbog pravnih formalnosti, ne ulazeći u suštinu spora...Naime, sud je zaključio da Predstavničko veće hrvatskih ustanova i hrvatske zajednice Francuske (CRICCF), udruženje koje je podnelo tužbu,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.