Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, građani mogu da budu mirni

Izvor: RTS, 15.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, građani mogu da budu mirni

Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve bezbednosne strukture drže situaciju pod kontrolom i naši građani mogu da budu potpuno mirni, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS.
Posle terorističkih napada u Parizu ali i poučeni iskustvima zbog terorističkih napada u regionu, Srbija je već u povišenom stepenu bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Dobri potezi Vlade i premijera, posebno kada su u pitanju aktivnosti u regionu, daju nam za pravo da je politika mira, bezbednosti i stabilnosti ono na čemu ćemo i dalje istrajavati", rekao je Stefanović za RTS.
Ministar unutrašnjih poslova kaže da će službe pojačeno kontrolisati i migrante koji ulaze u našu zemlju, ali i povećati stepen gotovosti jedinica koje se bore protiv terorizma.
"Do sada nije bilo razloga da se menja politika prema migrantima. Mi nećemo dozvoliti bilo kakvu antiislamsku kampanju ili poteze uperene protiv muslimana ili građana bilo koje druge veroispovesti", rekao je Stefanović.
Ministar je rekao da naše službe nisu imale bilo kakva saznanja da bi se mogli dogoditi napadi u Parizu i naveo da naše bezbednosne službe redovno razmenjuju informacije sa kolegama iz regiona i sveta.
"Nema indicija da je Srbija direktno bezbednosno ugrožena, ali naš posao je da uvek budemo spremni, da pratimo sve pojedince koji bi mogli da budu upleteni u terorističke krugove. Molimo građane da imaju puno poverenje u rad naših službi", poručio je ministar unutrašnjih poslova gostujući na RTS-u.
Stefanović je dodao da se Ministarski savet OEBS-a tretira kao skup visokog rizika i da se pripremaju opsežne mere bezbednosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.