Srpski političar svoju Ajkulu ne bi menjao ni za šta: Vozim je svaki dan od 2004. godine

Izvor: B92, 25.Dec.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski političar svoju Ajkulu ne bi menjao ni za šta: "Vozim je svaki dan od 2004. godine"

Za jedan francuski automobil koji je proslavio šezdeseti rođendan ove godine slobodno se može reći da je promenio tok automobilske istorije. Od filozofa, pariskog slikara i pesnika do predsednika, od pripadnika francuske žandarmerije do skromnog taksiste, svako je imao odličan razlog da ga poseduje. Legenda kaže da mu je Pikaso dao osnovnu konturu.

U pitanju je Sitroen De Es kod nas poznatiji kao Ajkula. U Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i danas vozi pedesetak ovih automobila, ali samo jedan se svakodnevno može videti na ulicama Beograda, a ponekad i na relaciji Beograd - Niš ispred Skupštine, a njegov vlasnik je političar Zoran Živković.

“Naravno da je i film ‘Mi nismo anđeli’ uticao. Ja mislim da je ovo umetnost. Ovaj auto i sada ima naprednu tehonologiju, mada to je već sada potrošena reč. Nekada je to značilo nešto dobro…”, kaže on.

Zoran kaže da se u ovom automobilu vozi svakog dana od 2004. godine, a osim njega samo jedna osoba još sme da vozi ovaj auto.

Saznajte u prilogu i ko je u pitanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.