SVITOLINA SIKĆE KAO ZMIJA: Zabraniti Rusiji i Belorusiji da učestvuju na Igrama u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 16:46

SVITOLINA SIKĆE KAO ZMIJA: Zabraniti Rusiji i Belorusiji da učestvuju na Igrama u Parizu

Ukrajinska teniserka se oglasila na društvenim mrežama.

Elina Svitolina iznela je zahtev da se svim ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama u Parizu! Ukrajinska teniserka je to obrazložila sledećim rečima:

- Moramo da nastavimo sa sankcijama ruskim i beloruskim sportistima i tako šaljemo veoma jaku poruku da smo ujedinjeni. Na taj način ćemo pokazati da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločini koje čine njihove vlade imaju posledice i da ljudi iz njihovih zemalja ne mogu da se prave kao da ne znaju šta se dešava, kakva se zverstva dešavaju u Ukrajini - napisala je ona na društvenim mrežama.

Elina Svitolina, Ukraine's most successful tennis star, argues against IOC push to include Belarusian & Russian athletes in 2024 Paris Olympics.

Svitolina, a former world No. 3 coming back from childbirth, is working closely with Ukrainian government as fund raiser pic.twitter.com/axEsolRRIr

— Christopher Clarey 🇺🇸 🇫🇷 🇪🇸 (@christophclarey) February 3, 2023

Potom se dotakla i Olimpijskih igara gde je i sama u Tokiju učestvovala i osvojila bronzanu medalju.

- Učešće na Olimpijadi je najveći san i najveća privilegija svakog sportiste. Ona je i najveća pozornica u sportu koja privlači pažnju čitavog sveta. Zbog toga je neophodno zabraniti učešće ruskim i beloruskim teniserima i pokazati da smo ujedinjeni. Oni ne mogu da nastave da žive normalno dok se zločini dešavaju u Ukrajini.

Ona je kao primer navela tragediju koja se dogodila u ovom ratu:

- Volodimir Androščuk, jedan od ukrajinskih talentovanih mladih atletičara, poginuo je u akciji. On nikada neće dostići svoj puni potencijal, pa zašto bi onda ruski i beloruski sportisti dobili svoje šanse kada njihove vlade otimaju nevinim ljudima i sportistima njihove šanse - zaključila je Elena.

Svitolina se nedavno porodila, tako da još uvek odsustvuje sa terena.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.