STOP IZ PARIZA Francuska smatra da EU nije spremna za proširenje

Izvor: Press, 15.Okt.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOP IZ PARIZA Francuska smatra da EU nije spremna za proširenje

Francuska insistira na tome da evropski blok nije spreman za razgovore o mogućnosti prijema novih članica, navodi se u dokumentu razmenjenom među diplomatskim misijama u Briselu.
Foto:blic
Američki poslovni portal " Blumberg" podseća da se Severna Makedonija i Albanija nadaju da će ove sedmice početi zvanične pregovore za pristup evropskom bloku.
Portal piše da većina članica podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njihov zahtev, ali da Francuska i Holandija žele potpunu reformu procesa proširenja pre početka pregovora sa ove dve balkanske države.

Nacrt službene objave datiran je na 10. oktobar, a podelile su ga francuske diplomate drugim članicama EU.
"Nikakav datum zvaničnih pregovora ne treba dati Albaniji i Severnoj Makedoniji pre nego što EU ne okonča reformu svoje metodologije", piše "Blumberg".
U poslednjem nacrtu odluke ministara EU koja je datirana na 11. oktobar u koji je uvid imao "Blumberg", daje se zeleno svetlo zvaničnom početku pristupnih pregovora početkom naredne godine, ali, kako je rekao jedan od diplomata, "niko nije srećan sa tekstom".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Francuska: Proširenje Evropske unije beskonačna sapunica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019

Francuska se i danas držala tvrdog stava protiv pregovora o članstvu u EU za Severnu Makedoniju i Albaniju, upozorivši da neće moći da odobri pregovore sve dok evropski blok ne reformiše politiku o prijemu novih članica...Evropski ministri će ponovo diskutovati o tome da li da otvore put za pregovore...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.