Izvor: Blic, 10.Jun.2023, 10:27

ŠTA SE KRIJE IZA RAMINOG PREDLOGA ZA ZSO Pritisak na Kurtija, borba za svealbanskog lidera ili nešto treće

Iznenadan i ničim izazvan potez premijera Albanije Edija Rame da pošalje predlog nacrta Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) u Pariz i Berlin, mogao bi da bude vid pritiska na Aljbina Kurtija da prihvati ZSO, ali i pokušaj nametanja dominacije unutar albanskog korpusa, ocenjuju sagovornici Kosovo onlajna.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Rama više voli Srbiju nego Kosovo"

Izvor: B92, 10.Jun.2023

Predsednica Odbora za spoljne poslove i poslanik Pokreta Samoopredeljenja Arbereša Krieziu rekla je da premijer Albanije Edi Rama više voli Srbiju nego Kosovo...Ona je to ocenila govoreći o nacrtu statuta ZSO koji je predložio Rama, prenosi Ljajmi...Krieziu je rekla da nije dobar trenutak u kom je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.