Ronaldo ne dolazi na krunisanje Modrića?

Izvor: Mondo, 03.Dec.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo ne dolazi na "krunisanje" Modrića?

Sve je izvesnije da Kristijano Ronaldo neće biti u Parizu kada Luka Modrić bude proglašen za najboljeg fudbalera sveta. Ili su u pitanju samo spekulacije koje služe da napakoste Portugalcu?

Sve su glasnije informacije o tome da je ovogodišnji dobitnik "zlatne lopte" hrvatski fudbaler Luka Modrić, čime će biti prekinuta decenija dominacija Ronalda i Mesija.

Njih dvojica su nagradu "Frans fudbala" osvajala od 2008. godine (svaki po pet puta), s tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da as Barselone ovoga puta neće biti ni u užem izboru, dok je Ronaldo ponovo tu - no, najverovatnije neće doći na svečanost u Parizu.

Ovog ponedeljka (21 čas po centralnomevropskom vremenu) trebalo bi da bude "krunisan" Luka Modrić, a nezadovoljni Kristijano Ronaldo, ako je verovati informacijama kojima raspolaže "Skaj Italija", neće doći ni da čestita svom nekadašnjem saigraču iz Real Madrida, kao što nije uradio kada je Hrvat dobio nagradu za igrača godine u izboruUEFA i FIFA (Best 11).

Portugalac, osvajač "zlatne lopte" u prethodne dve sezone, smatra da je oštećen u ovom izboru i stoga "tiho protestuje" protiv onih koji su tako odlučili...

To pomalo nije fer prema čoveku s kojim je sedam godina igrao zajedno u Real Madridu, a s kojim je u prethodnih pet sezona čak četiri puta osvajao Ligu šampiona. Međutim, ono što Modriću ovoga puta ide u korist u odnosu na Ronalda, pored odličnih igara, jeste i učinak na prvenstvu sveta.

Finale sa Hrvatskom je daleko od malog uspeha...

To je recimo pomoglo i Fabiju Kanavaru 2006. godine (šampion s Italijom), ali nije Andresu Inijesti četiri godine kasnije (Mesi osvojio zlatnu loptu), odnosno Leu Mesiju 2014. godine kada je uprkos finalu Mundijala - bio drugoplasiran iza Ronalda.

Mediji iz Španije su "pokvarili" večerašnju gala svečanost u Parizu ranije objavivši da će Modrić podići najvažniji individualni trofej u fudbalu, dok će mu društvo u vrhu praviti Kristijano Ronaldo i Antoan Grizman, koji je osvojio Svetsko prvenstvo s Francuskom, ali je u klupskom fudbalu imao manje uspeha i osvojio je manje važan trofej, Ligu Evrope.

"Marka", dobro obavešteni list iz Madrida, već je na današnjoj naslovnici objavila vest o prekidu dominacije Ronalda i Mesija...

Da li će i ovoga puta biti u pravu?

[MARCA] | Luka Modric will end the Messi and Ronaldo 10-year era of the Ballon d'or once he receives the award on Monday pic.twitter.com/FUntDWkk9L

— BarcaTimes (@BarcaTimes) December 2, 2018

SVI OSVAJAČI "ZLATNIH LOPTI":

5 - Leo Mesi, Kristijano Ronaldo

3 - Mišel Platini, Johan Krojf, Marko van Basten

2 - Franc Bekenbauer, Ronaldo, Alfredo di Stefano, Kevin Kigan, Karl-Hajnc Rumenige

1- Luis Suarez, Euzebio, Bobi Čarlton, Rejmon Kopa, Gerd Miler, Zinedin Zidan, Đani Rivera, Rud Gulit, Lotar Mateus, Roberto Bađo, Hristo Stoičkov, Andrej Ševčenko, Džordž Best, Alan Simonsen i Ronaldinjo.

SVI NOMINOVANI IGRAČI ZA OVOGODIŠNJU "ZLATNU LOPTU":

Luka Modrić (Hrvatska/Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Portugal/Juventus), Leo Mesi (Argentina/Barselona), Serhio Aguero (Argentina/Mančester siti), Alison (Brazil/Liverpul), Geret Bejl (Vels/Real Madrid), Karim Benzema (Francuska/Real Madrid), Edinson Kavani (Urugvaj/PSŽ), Tibo Kurtoa (Belgija/Čelsi), Kevin De Brujne (Belgija/Mančester siti), Roberto Firmino(Brazil/Liverpul), Dijego Godin (Urugvaj/Atletiko Madrid), Antoan Grizman(Francuska/Atletiko Madrid), Eden Azar (Belgija/Čelsi), Isko(Španija/Real Madrid), Hari Kejn(Engleska/Totenhem), N'Golo Kante (Francuska/Čelsi), Ugo Loris (Francuska/Totenhem), Mario Mandžukić (Hrvatska/Juventus), Sadio Mane(Senegal/Liverpul), Marselo (Brazil/Real Madrid), Kilijan Mbape (Francuska/PSŽ),Nejmar (Brazil/PSŽ), Jan Oblak (Slovenija/Atletiko Madrid), Pol Pogba (Francuska/Mančester junajted), Ivan Rakitić(Hrvatska/Barselona), Mohamed Salah (Egipat/Liverpul), Serhio Ramos (Španija/Real Madrid), Luis Suarez(Urugvaj/Barselona), Rafael Varan (Francuska/Real Madrid).
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Potvrda, dvojica od prve trojice ne dolaze večeras na dodelu "Zlatne lopte"!

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2018

Biće različitih komentara, ali osvajača to ne treba da brine....Izgleda da nema dileme, ni Kristijano Ronaldo, ni Antoan Grizman neće biti večeras u Parizu. Italijanski novinari tvrde da su završili na drugom, odnosno trećem mestu na listi, iza Luke Modrića koji je, izvesno je bilo, novi najbolji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.