Rogozin o „mistralima“: Pariz se ne može pozivati na višu silu

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin o „mistralima“: Pariz se ne može pozivati na višu silu

25.12.2014. -

Rusija ne smatra da francuska strana ima pravo da govori da nije predala nosač helikoptera klase „mistral“ zbog više sile, izjavio je prvi potpredsednik vlade Rusije Dmitrij Rogozin.

„Objašnjenje da navodno nisu sazreli uslovi za predaju brodova niko sa naše strane ne želi da prihvati. Mi ne smatramo da je to viša sila koja je predviđena ugovorom, to je samo demonstracija geopolitičke slabosti Francuske“, izjavio je Rogozin u intervjuu za TV kanal >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima Francuska popušta pod pritiskom svojih NATO kolega i radi se o direktnoj posledici zavisnosti od vojne organizacije. Rogozin je dodao da će veoma uskoro biti primenjene kaznene sankcije za nepoštovanje ugovora.

Francuska je bila dužna da preda prvi nosač helikoptera „Vladivostok“ još 14. novembra.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Grigoriy Sisoev    
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.