RIJAD O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG UBICE: Uhapšeni nema veze sa likvidacijom Kašogija

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 02:09

RIJAD O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG UBICE: Uhapšeni nema veze sa likvidacijom Kašogija

Ambasada Saudijske Arabije u Francuskoj saopštila je danas da Kaled Aed Al-Otaibi, osoba uhapšena u Parizu pod sumnjom da je povezana sa ubistvom saudijskog novinara DŽamala Kašogija, nema nikakve veze sa slučajem i da treba odmah da bude puštena na slobodu.

Ambasada je ponovila da je saudijsko pravosuđe već donelo presude u vezi sa slučajem Kašogi i da su svi osuđeni na izdržavanju kazni, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Državljanin Saudijske Arabije Kaled Aed Al-Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara DŽamala Kašogija, uhapšen je danas na aerodromu Šarl de Gol u Parizu.

Hapšenje bivšeg saudijskog kraljevskog gardiste, koji je putovao pod svojim imenom, usledilo je nekoliko dana nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao licem u lice u Saudijskoj Arabiji sa prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom, navodi Rojters.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018.

Rijad je saopštio da su bivšeg novinara "Vašington posta" u “odmetničkoj operaciji" ubili agenti poslati da ga ubede da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti delovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.