Profesor Sbutega pokrenuo uvođenje standarda u sportske patike stonotenisera

Izvor: DobreVesti.rs, 24.Jun.2013, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor Sbutega pokrenuo uvođenje standarda u sportske patike stonotenisera

BEOGRAD - Na 13. Kongresu naučnog i medicinskog komiteta svetske stonoteniske federacije (ITTF)u Parizu, predstavnik Srbije i član komiteta profesor dr. Branko Sbutega, održao je predavanje o značaju uvođenja standarda u sportske patike stonotenisera, kako bi se predupredile povrede i oboljenja kod ljudi koji se bave ovim sportom.

U izjavi za “Kuću dobrih vesti”, po povratku sa ovog skupa, naš ugledni medicinski, naučni i sportski radnik, vrhunski stručnjak  i za sportsku traumatologiju, naglasio je da je upravo nedostatak tih normativa jedan od glavnih uzroka brojnih povreda i obolenja koja se javljaju kod stonotenisera.
Razlog za to je višestruk,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.