Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena petorica mladića zbog skrnavljenja spomenika

PARIZ - Pet maloljetnika privedeno je u okviru istrage nakon skrnavljenja spomenika na jevrejskom groblju u Sar-Union, na istoku Francuske, saopštio je tužilac Filip Vanije.

Petorica mladića uzrasta od 15 do 17 gdodina do sada nisu bili poznati  policiji.

Jedan od njih se jutros predao policiji.

"Ovoj petorici mladića prijeti kazna od po sedam godina zatvora iako su maloljetni", rekao je tužilac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

On je dodao da je ukupno 250 grobova oskrnavljeno.

"Francuska neće tolerisati ovakav čin koji šteti vrijednostima koje su zajedničke svim Francuzima", rekao je sinoć francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, koji je najoštrije osudio ovaj vandalski čin.

Kaznev je rekao da će biti učinjeno sve da se identifikuje, uhapsi i izvede pred lice pravde počinilac ili počinioci ovog sramotnog čina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.