Prištinski mediji: Haradinaj u Parizu traži podršku za viznu liberalizaciju

Izvor: Press, 01.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski mediji: Haradinaj u Parizu traži podršku za viznu liberalizaciju

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Hardinaj će danas u Parizu, kako prenose prištinski mediji, pokušati da dobije podršku za viznu liberalizaciju za takozvano Kosovo.
Foto:blic
Hardinaj bi danas trebalo da se sastane sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Kristofom Kastanerom.
Kako prenosi prištinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Epoka", Haradinaj je rekao da je "Kosovo ispunilo uslove i da od Evrope očekuje da donese istu odluku kao Nemačka i podrži viznu liberalizaciju”".

Haradinaj se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sastao u Berlinu početkom prošlog meseca i po okončanju tog sastanka izjavio da mu je, kada je reč o vizama, Merkelova prenela da je „Nemačka završila svoj deo posla po tom pitanju“ i da podržava slobodno kretanje građana Kosova.
U zvaničnom saopštenju iz Kancelarija Merkelove, posle ovog susreta nije pomenuto pitanje vizne liberalizacije, već samo da su Haradinaj i Merkel razgovarali o konačnom sporazumu između Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa dve strane.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.