Preminuo Karl Lagerfeld

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Karl Lagerfeld

Nemački modni dizajner Karl Lagerfild preminuo je danas u 85. godini života, javlja "Dojče vele" pozivajući se na francuske medije.

Ekscentrični kreator rođen je u Hamburgu 1938. godine, u bogatoj nemačkoj porodici, a u Pariz je emigrirao sa 14 godina, gde je i napravio veliki uspeh u svetu mode.

Njegovu karijeru obležio je rad u tri velike modne kuće - Fendi (čiji je deo bio od 1967. godine) zatim Chloe, kojoj se priključio deset godina kasnije, a verovatno je napoznatiji po angažmanu za Šanel.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVET U ŽALOSTI: Preminuo legendarni "Šanelov" dizajner!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2019

Nakon višenedeljne bolesti...Kako prenosi francuski magazin "Closer", Karl Lagerfeld, najpoznatiji modni dizajner na svetu, preminuo je u 85. godini života...Legendarni dizajner, koji je bio i direktor "Šanela", preminuo je nakon višenedeljne bolesti...Karl je propustio poslednje dve "Šanelove"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

ODLAZAK LEGENDE MODNE INDUSTRIJE: Preminuo Karl Lagerfeld

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2019

Čuveni nemački modni kreator Karl Lagerfeld preminuo je u 86. godini PARIZ - Čuveni nemački modni kreator Karl Lagerfeld preminuo je u Parizu u 86. godini, potvrdio je Rojtersu izvor blizak modnoj kući "Šanel", čiji je Lagerfeld bio kreativni direktor.Svetski poznati dizajner...

Nastavak na Večernje novosti...

"MRZIM ROĐENDANE, SAHRANE, VENČANJA" Ovako je o sebi govorio veliki Karl Lagerfeld

Izvor: Blic, 19.Feb.2019

Karl Lagerfeld, nemački modni dizajner, preminuo je danas u 85. godini života. Ekscentrični kreator rođen je u Hamburgu 1938. godine, u bogatoj nemačkoj porodici, a u Pariz je emigrirao sa 14 godina. Kako je izgledao njegov put do zvezda pogledajte u videu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.