Popović: Srbija želi veću saradnju s Francuskom u oblasti novih tehnologija i inovacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Srbija želi veću saradnju s Francuskom u oblasti novih tehnologija i inovacija

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i francuski državni sekretar za digitalizaciju Munir Mažubi ocenili su danas na sastanku u Parizu da je potrebna veća povezanost i saradnja malih i srednjih preduzeća dve zemlje i da na tome treba da se radi, saopštilo je ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj.

Popović je naveo da se Srbija ubrzano digitalizuje i da se očekuje da izvoz IT proizvoda i usluga pređe milijardu evra, kao i da srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << startap kompanije mogu biti dobri partneri za francuske kolege.

Mažubi, čija kancelarija je zadužena za digitalizaciju industrije i državne uprave, rekao je da će rado podeliti francuska iskustva u inovacionoj politici sa Srbijom.

Sagovornici su ocenili da obe strane imaju interes za saradnju u oblasti ;razvoja veštačke inteligencije, pametnih gradova, inovacija u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i ekologije.

Popović je takođe izrazio zadovoljstvo zbog rasta trgovinske razmene između Francuske i Srbije, i naveo da postoji veliki potencijal za dalji rast.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Popović u Parizu: Veliki potencijal za saradnju u oblasti digitalne ekonomije

Izvor: RTS, 25.Okt.2018

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i državni sekretar za digitalizciju u Vladi Francuske Munir Mažubi ocnili su u Parizu da su velike tehnološke francuske kompanije već prisutne u Srbiji, ali da je potebna čvršća povezanost i saradnja u sektoru malih i srednjih preduzeća. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.