Pobuna protiv izumiranja: Pariz i London protiv Bolsonara FOTO

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pobuna protiv izumiranja": Pariz i London protiv Bolsonara FOTO

Pariz -- Dok se sukob lidera oko pitanja klimatskih promena intenzivira, aktivisti za zaštitu životne sredine protestovali su ispred brazilske ambasade u Parizu.

Slični protesti održani su i u Londonu.

U četvrtak su francuski predsednik Emanuel Makron i generalni sekretar UN Antonio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gutereš izrazili zabrinutost zbog požara koji divljaju u Amazoniji, ali brazilski predsednik Žair Bolsonaro ljutito je odgovorio na ono što on smatra mešanjem u unutrašnju politiku Brazila, prenosi Rojters.

Nekoliko stotina demonstranata koji su protestovali protiv Bolsonara ispred brazilske ambasade u Parizu nosili su plakate s porukama poput "Bolsonaro napolje!".

Aktivisti grupe "Pobuna protiv izumiranja", rekli su da su se demonstranti, takođe, okupili ispred brazilske ambasadi u Londonu i pozvali Bolsonara da zaštiti amazonske prašume.

Spor između Bolsonara i Makrona pogoršao se danas, kad je Makronova kancelarija saopštila da je Bolsonaro lagao kad je smanjivao zabrinutost zbog klimatskih promena na samitu G20 održanom u Japanu u junu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.